luni, 25 februarie 2013

SISTEM ELECTRONIC DE MEDIEREA MUNCII



ANOFM a lansat un nou instrument virtual destinat optimizării serviciilor de ofertare şi angajare. Noul portal defineşte Sistemul Electronic de Medierea Muncii (SEMM) şi urmăreşte să asiste persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, precum şi angajatorii în identificarea personalului corespunzător, în condiţii de securitate şi confidenţialitate.

Ce oferă portalul pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă?
Persoanele interesate în găsirea unui loc de muncă pot căuta ofertele de locuri de muncă, după anumite criterii şi îşi pot publica CV-ul şi scrisoarea de intenţie. 

Dacă persoana este deja înregistrată în evidenţele ANOFM, are un cont deja creat in cadrul portalului, iar activarea acestuia se poate face online sau la unităţile teritoriale ANOFM. În caz contrar, dacă persoana nu este înregistrată în evidenţele ANOFM, se poate înregistra folosind formularul de înregistrare al portalului.
Totodată, portalul asigură afişarea listei de candidaturi (CV-uri) pentru un utilizator persoană în căutarea unui loc de muncă autentificat.

Ce oferă portalul pentru angajatori?

Pentru angajatori, portalul oferă următoarele facilităţi: dacă angajatorul a depus anterior o oferta de locuri de munca vacante la structurile teritoriale ale ANOFM, contul lui in cadrul portalului a fost deja creat, iar activarea se poate face online sau la unităţile teritoriale ANOFM. 

În cazul în care angajatorul nu a mai depus o ofertă de locuri de muncă vacante, el trebuie să depună o ofertă la unităţile teritoriale ANOFM pentru a i se genera automat cont de acces. Angajatorii pot căuta, în baza de date, persoane aflate în căutarea unui loc de muncă şi pot vizualiza detalii despre persoana în căutarea unui loc de muncă.

Serviciile SEMM

Portalul www.semm.ro va pune la dispoziţia utilizatorilor săi şi alte secţiuni precum: Ştiri şi legislaţie specifică, Descărcare formulare, Ajutor, Întrebări frecvente, Chestionar, Versiuni de browser, Informaţii legale sau Implementarea serviciilor.

Locurile de muncă disponibile în acest portal se regăsesc în oferta de locuri de muncă a portalului EURES - portalul mobilităţii europene pentru ocuparea forţei de muncă


Funcţionalitatea importantă adusă de portalul SEMM pentru beneficiarii serviciilor oferite de către ANOFM, prin structurile teritoriale, este aceea că realizează automat corespondenta între ofertele de locuri de muncă depuse de angajatori şi cererea de muncă constituită pe baza cv-urile persoanelor în căutare de locuri de muncă vacante. Portalul notifică automat persoana aflată în căutarea unui loc de muncă despre apariţia unei oferte corespunzătoare cv-ului acesteia.

Sursa: www.capital.ro

Niciun comentariu: