miercuri, 14 august 2013

ANGAJATORII POT BENEFICIA DE NOI STIMULENTE FINANCIARE

A
Angajatorii care angajeaza tineri si care indeplinesc anumite conditii pot beneficia de noi stimulente financiare la incheierea contractelor cu acestia.

In concret, statul acorda angajatorilor care, pe perioada vacantelor stabilite potrivit legii, incadreaza in munca elevi si studenti, un stimulent financiar lunar egal cu 50% din valoarea indicatorului social de referinta al asigurarilor pentru somaj si stimularii ocuparii fortei de munca in vigoare (500 lei), dupa cum informeaza Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca.

Stimulentul se acorda la cererea angajatorului din bugetul asigurarilor pentru somaj, proportional cu timpul efectiv lucrat de catre elevii si studentii in cauza, pe perioada vacantei. Perioada maxima de acordare a stimulentului financiar este de 60 de zile lucratoare intr-un an calendaristic.

Angajatorii incheie o conventie cu agentia pentru ocuparea fortei de munca judeteana, respectiv a municipiului Bucuresti, in termen de 30 de zile de la data angajarii elevilor si studentilor aflati in perioada vacantelor. Suma reprezentand stimulentul financiar se deduce de catre angajator din contributia de asigurari pentru somaj datorata de angajator, pe care acesta este obligat, conform legii, sa o vireze lunar in contul bugetului asigurarilor pentru somaj.

Daca suma cuvenita reprezentand stimulentul financiar este mai mare, diferenta se plateste prin intermediul agentiei pentru ocuparea fortei de munca judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, din bugetul asigurarilor pentru somaj.

Sursa: ANOFM

Niciun comentariu: